Forum forum.copcorp.pl
Forum Wydawnictwa Copernicus Corporation

FAQFAQ   RegulaminRegulamin   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
.::: | Strona Wydawnictwa | Sklep | :::.

Dodatki
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 67, 68, 69 ... 71, 72, 73  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.copcorp.pl Strona Główna -> Skryptorium
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Siriel
Moderator

PostWysłany: Wto Cze 02, 2009 21:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ishii napisał:
Rozumiem Cię Siriel, ale uważam też, że Twój osobisty stosunek do losów polskiej edycji WFRP wielu z nas tak naprawdę nie obchodzi.
No offense taken. Wink I vice versa? Razz

Cytat:
Obchodzi nas oficjalne stanowisko CC w tej sprawie, obchodzi nas rzetelna informacja.
Aha, wobec tego pytanie nie do mnie. Ja taką informacją nie dysponuję. Znacie adres i wiecie, do kogo pisać. Informację oficjalną dostaliście. Jeśli macie podstawy (prawdziwe lub urojone), żeby w nią wątpić, to wasza sprawa. Ja uznaję, że jeśli sytuacja się zmieni, informacja oficjalna się pojawi. I wtedy dopiero zacznę sobie w oparciu o to planować pracę/życie/wydatki. A wy oczywiście możecie sobie psioczyć, ile wlezie. Wasze prawo i nikogo cenzurował nie będę (słyszysz, Johann? Smile). Bez dowodów to będzie tylko "kra, kra, czarne skrzydła, rozdziobią nas kruki i wrony", czyli narzekanie/gdybanie/podejrzenia/widzimisię.

Cytat:
Jeśli jestem w błędzie, jeśli to forum nie powstało jako kanał komunikacji między klientem a wydawcą, to proszę popraw mnie i napisz w jakim celu FORUM istnieje.
Myślę, że tylko częściowo masz rację. Patrz Regulamin, pkt. I.2.a-b:
a. Forum CopCorp.pl służy przede wszystkim zdobywaniu wiedzy na tematy związane z grą Warhammer Fantasy RPG, Cyberpunk 2020, Illuminati oraz tematami pokrewnymi.
b. Forum umożliwia uzyskiwanie pomocy przy rozwiązywaniu problemów, wymianę opinii i doświadczeń. Działanie forum opiera się na wzajemnej pomocy wszystkich użytkowników.

A więc kontakt z Wydawcą byłby elementem (jednym z wielu) punktu a., czyli uzyskiwania wiedzy na temat związany z grą WFRP 2. Jako pracownik nie-etatowy Wydawnictwa nie dysponuję informacjami na temat polityki wydawniczej. Opieram się na faktach (w tym przypadku na zleceniu, lub jego braku, ze strony Zleceniodawcy/Wydawcy) i odpowiednio na nie reaguję.

Darth Crack napisał:
Która z wydawanych przez CC serii jest dla Was najważniejsza?
Nie rozumiem pytania. Dla "nas" w sensie wydawnictwa? Wobec tego pytanie pod zły adres, bo nie czuję się kompetentny, by oceniać priorytety Wydawnictwa, dla którego jedynie wykonuję robotę i nie pełnię funkcji decyzyjnej.

Jeśli zaś dla "nas", w sensie "my, Siriel" Wink, to patrz post wyżej. Dla mnie to jest tylko zlecenie (takie samo jak każde inne), więc najważniejsza jest ta seria, nad którą obecnie pracuję. Aktualnie jest to seria Duchy Gaunta.

Johann napisał:
Było już na tym forum pisane, że żadnych negocjacji nie ma, tylko szanowne wydawnictwo traktuje ew. klientów per noga i nie ma nawet tyle przyzwoitości, żeby to przyznać.
Primo, pisał to sobie ktoś, komu się tak "zdaje" i nic więcej. Secundo, GDYBY nawet tak było (a nie wiem, czy tak jest, i mało mnie to obchodzi), ŻADNA firma nie przyzna się oficjalnie do czegoś takiego. Tertio, zarzucanie komuś świadomego oszustwa jest równie naganne jak lekceważenie klientów. "Nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe".

To co, doczekam się wycofania z tej kwestii "cenzurowania"?
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Johann
Baron

PostWysłany: Wto Cze 02, 2009 23:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Primo, pisał to sobie ktoś, komu się tak "zdaje" i nic więcej.

Koleś powoływał się na korespondencje z FFG, mimo że faktem jest, że nie był łaskaw tych maili zacytować na forum. Zawsze to coś więcej niż oficjalne stanowisko CC, mało zresztą wobec faktów przekonywujące.

Cytat:
Secundo, GDYBY nawet tak było (a nie wiem, czy tak jest, i mało mnie to obchodzi), ŻADNA firma nie przyzna się oficjalnie do czegoś takiego.

Ależ CC do niczego się przyznawać nie musi. Jak CC traktuje potencjalnych klientów, każdy widzi. Nie rozumiem natomiast, dlaczego niby miano by zatajać rezygnację z kontynuowania linii WFRP. Przecież zasada psa ogrodnika nic nie da - jak inne wydawnictwo będzie zainteresowane uzyskaniem licencji, to zwróci się bezpośrednio do FFG, nie będą czekać na wynik prowadzonych przez CC od wieków negocjacji.

Cytat:
Tertio, zarzucanie komuś świadomego oszustwa jest równie naganne jak lekceważenie klientów. "Nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe".

E tam zaraz oszustwo. Po prostu brak szacunku do w/w klientów.

Cytat:

Znaczy się czego się konkretniej domagasz? Bo nie rozumiem.

Zresztą w temacie tym produkuję się wyłącznie dlatego, bo nic nie dzieje się we wszystkich pozostałych i bo solidaryzuję się z bracią grającą na polskich podręcznikach. Very Happy Akurat ja na braki w nowych pozycjach narzekać nie mogę. Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Siriel
Moderator

PostWysłany: Wto Cze 02, 2009 23:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Johann napisał:
Cytat:
Primo, pisał to sobie ktoś, komu się tak "zdaje" i nic więcej.

Koleś powoływał się na korespondencje z FFG, mimo że faktem jest, że nie był łaskaw tych maili zacytować na forum.
Czyli mu się "zdawało". Ja mogę się powołać na listy miłosne od królowej brytyjskiej i co z tego? Smile

Cytat:
Nie rozumiem natomiast, dlaczego niby miano by zatajać rezygnację z kontynuowania linii WFRP.
Ja też nie rozumiem, dlaczego miano BY. A taka rezygnacja nastąpiła? Jeśli tak, to wiecie więcej ode mnie. A dowodzik się znajdzie?

Cytat:
Przecież zasada psa ogrodnika nic nie da - jak inne wydawnictwo będzie zainteresowane uzyskaniem licencji, to zwróci się bezpośrednio do FFG, nie będą czekać na wynik prowadzonych przez CC od wieków negocjacji.
No i patrz, żadna inna firma nie ogłosiła, że bierze się za wydawanie WFRP 2 ed. Ciekawe, czemu? Jeśli nawet uznać, że inne firmy z Polski też prowadzą negocjacje, to - O DZIWO! - również prowadzą je tak długo. Ciekawym okrutnie, czemu? Przecież "wszyscy" wiedzą, że takie negocjacje to kwestia dwóch tygodni, prawda? Razz I jak to wygląda w świetle Twojego stwierdzenia o "mało przekonujących faktach"?

Może więc problem leży po stronie FFG? Przecież gdyby za wszelką cenę FFG chciało wydać Młotka, to postawiłoby twarde ultimatum, określiłoby datę ostatecznej decyzji, albo ogłosiłoby przetarg "kto da więcej" i tyle. Gdyby CC nie było zainteresowane, to by się wycofało z przetargu i inna firma przejęłaby licencję.

Wszakże... Efektów nie widać, więc możliwe są różne scenariusze. Ale oczywiście najgłośniej gardłują ci, którzy sobie umyślili, że [irony on] JEDYNYM możliwym scenariuszem jest "potajemna rezygnacja CC, oszukiwanie klientów rzekomymi negocjacjami, blokowanie wszystkich innych kandydatów, a przede wszystkim powstrzymywanie biednego FFG, które aż pali się do wydawania Młotka w Polsce i ogólne działanie na szkodę polskiego i światowego rynku rpg przez wyżej wymienione wydawnictwo CC, bo przecież takie negocjacje się robi w dwa tygodnie, bo przecież oni (ci gardłujący) na co dzień prowadzą takie negocjacje i wiedzą najlepiej, ile to trwa". Razz Gratuluję inwencji i wymyślania teorii spiskowych. A wiecie już, kto zabił Kennedy'ego? Razz [irony off]

Cytat:
E tam zaraz oszustwo. Po prostu brak szacunku do w/w klientów.
A jednak mimo wszystko zarzucaniem oszustwa jest twierdzenie, że CC przedstawia inny stan rzeczy od rzeczywistego. Bo przecież "znawcy" wiedzą, jak jest "naprawdę". Wiedzą, że w "rzeczywistości" CC dawno już zrezygnowało z Młotka. Naprawdę ciekawym, skąd owe osoby mają taką niezachwianą pewność? Ciekawym okrutnie. Dla mnie to tylko "widzimisię", a w związku z tym... bez komentarza.

Cytat:
Cytat:

Znaczy się czego się konkretniej domagasz? Bo nie rozumiem.

Chodzi o Twoją wypowiedź:
Johann napisał:
Szkoda czasu na pisanie postów, bo i tak je ocenzurują.

Johann
Baron

PostWysłany: Sro Cze 03, 2009 8:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Ja też nie rozumiem, dlaczego miano BY. A taka rezygnacja nastąpiła? Jeśli tak, to wiecie więcej ode mnie. A dowodzik się znajdzie?

Się nie znajdzie, bo nie obowiązuje klauzula jawności. Ale przede wszystkim, to była odpowiedź na:
Cytat:
Secundo, GDYBY nawet tak było (a nie wiem, czy tak jest, i mało mnie to obchodzi), ŻADNA firma nie przyzna się oficjalnie do czegoś takiego.

Cytat:
No i patrz, żadna inna firma nie ogłosiła, że bierze się za wydawanie WFRP 2 ed. Ciekawe, czemu?

Może nie jest zainteresowana. Nie mam pojęcia, to jest ciągle odpowiedź na twój argument o "nie przyznawaniu się". Ja po prostu wyraziłem powątpiewanie w sensowność ukrywania tej informacji w odpowiedzi na twój post, a ty teraz robisz obrót o 180° i polemizujesz z własnymi argumentami.

Cytat:
Jeśli nawet uznać, że inne firmy z Polski też prowadzą negocjacje, to - O DZIWO! - również prowadzą je tak długo. Ciekawym okrutnie, czemu? Przecież "wszyscy" wiedzą, że takie negocjacje to kwestia dwóch tygodni, prawda? Razz I jak to wygląda w świetle Twojego stwierdzenia o "mało przekonujących faktach"?

Po raz kolejny, argument o polskich firmach podniosłem w odpowiedzi na twoje słowa o "nie przyznawaniu się oficjalnie do czegoś takiego". Nie wiem i zasadniczo mało mnie obchodzi to, czy w ogóle takie negocjacje przez inne wydawnictwa są prowadzone. Chociaż nie zdziwiłoby mnie to szczególnie.
A fakty są takie:
wiki napisał:
Podręcznik do nowej edycji ukazał się w marcu 2005 roku. Kolejne dodatki ukazują się w szybkim tempie. Wydanie to ukazało się w Polsce 20 czerwca 2005.

Siriel napisał:
Wysłany: Pią Kwi 11, 2008 19:57 Temat postu:
Wciąż czekamy na rozwój negocjacji z FFG.

Cytat:
Może więc problem leży po stronie FFG?

Może tak, może nie. Faktem jest, że ostatnia oficjalna informacja pojawiła się w grudniu, więc prawdopodobnie FFG niespecjalnie zależy na wydaniu WFRP w Polsce. Co nie zmienia faktu, że utrzymywanie ludzi w przekonaniu o toczących się negocjacjach jest mocno mylące, bo niektórzy mogą faktycznie wierzyć, że nowe podręczniki pojawią się lada dzień.

Cytat:
potajemna rezygnacja CC, oszukiwanie klientów rzekomymi negocjacjami

A chcesz komuś wmówić, że od prawie półtora roku trwają jakieś negocjacje? Najprawdopodobniej CC wysłało ofertę do FFG, a ci wrzucili ją do szuflady i proces negocjacyjny się zakończył gdzieś wiosną ubiegłego roku.

Cytat:
A jednak mimo wszystko zarzucaniem oszustwa jest twierdzenie, że CC przedstawia inny stan rzeczy od rzeczywistego.

Stan rzeczywisty jest taki, że od dawna nic się do WFRP nie ukazało i pewnie długo jeszcze nic się nie ukaże. Ale CC zamiast definitywnie to oznajmić woli utrzymywać naiwniaków w stanie niepewności i odpowiadać na dziesiątki regularnie pojawiających się pytań: "na razie nic nie wiadomo", co w oczywisty sposób mija się z prawdą. Jeśli ktoś po kilkunastu miesiącach nie potrafi wyciągnąć wniosków i z uporem maniaka wierzy w jakiś przełom, to z całym szacunkiem i bez ironii, jest idiotą.

Cytat:
Naprawdę ciekawym, skąd owe osoby mają taką niezachwianą pewność?

Marzec 2005 - czerwiec 2005. Kwiecień 2008 - ???. Umowy międzynarodowe podpisuje się szybciej, niż tę śmieszną licencję.

Dla wyjaśnienia, nie zarzucam CC braku chęci wydania WFRP i nie gloryfikuję FFG. Uważam natomiast, że CC niepoważnie traktuje potencjalnych klientów.
Powrót do góry
Siriel
Moderator

PostWysłany: Sro Cze 03, 2009 10:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Johann napisał:
Co nie zmienia faktu, że utrzymywanie ludzi w przekonaniu o toczących się negocjacjach jest mocno mylące, bo niektórzy mogą faktycznie wierzyć, że nowe podręczniki pojawią się lada dzień.

Cytat:
Jeśli ktoś po kilkunastu miesiącach nie potrafi wyciągnąć wniosków i z uporem maniaka wierzy w jakiś przełom, to z całym szacunkiem i bez ironii, jest idiotą.
Teraz Ty odpowiadasz na własne argumenty. Smile

Cytat:
A chcesz komuś wmówić, że od prawie półtora roku trwają jakieś negocjacje?
A mnie skąd to wiedzieć? Czy ja prowadzę te negocjacje? Czy ja komuś coś wmawiam? Czy ja, z uporem godnym lepszej sprawy, nawołuję do bojkotu CC, żeby "się przyznało", zarzucam oszustwo? Wobec tego, kto próbuje coś wmówić? Hę?

Moją pierwszą reakcją na oficjalną informację nie jest podejrzliwość. Możesz to nazwać naiwnością lub olewaniem, ale ja przyjmuję podaną oficjalną informację i czekam na fakt, a nie doszukuję się drugiego dna. Ja mam co robić w życiu i nie nudzę się. Wink

Cytat:
Cytat:
Naprawdę ciekawym, skąd owe osoby mają taką niezachwianą pewność?

Marzec 2005 - czerwiec 2005. Kwiecień 2008 - ???. Umowy międzynarodowe podpisuje się szybciej, niż tę śmieszną licencję.
To wciąż nie jest pewność, tylko widzimisię, grzecznie mówiąc = niesprawdzone podejrzenia.

Cytat:
Uważam natomiast, że CC niepoważnie traktuje potencjalnych klientów.
Masz prawo tak uważać. Szanuję to i nie zamierzam zmieniać.

Dla mnie to jałowa dyskusja. Wierzcie, w co chcecie. Oficjalną informację dostaliście i jak widać, od tego czasu nic się nie zmieniło. Uwierzcie w nią albo nie - Wasza sprawa.

Mnie się nie chce strzępić klawiatury, żeby omawiać teorie spiskowe. Wolę opierać się na faktach, a nie potrząsać szabelką i wynurzać się w Internecie, jakie to moje życie jest bezcelowe, gdy nie mam nowych dodatków i jak moja godność i cześć zostały zszargane brakiem informacji (to do nikogo personalnie).

Więc dla mnie, EOT i dzięki Johann za rozmowę.

EDIT: Aha, co z tym cenzurowaniem? Wink
Johann
Baron

PostWysłany: Sro Cze 03, 2009 18:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Teraz Ty odpowiadasz na własne argumenty.

Pierwszy cytat odnosił się do klientów. Drugi do wydawnictwa.

Cytat:
Ja mam co robić w życiu i nie nudzę się. Wink

Ja akurat znajduję się w o tyle korzystniejszej sytuacji, że napisanie posta zajmuje nieporównywalnie mniej czasu i wysiłku, niż przetłumaczenie książki. Razz

Cytat:
To wciąż nie jest pewność, tylko widzimisię, grzecznie mówiąc = niesprawdzone podejrzenia.

Jak nie pewność? Ja jestem całkiem pewny, że polska edycja WFRP pojawiła się trzy miesiące po angielskiej. Jestem też całkiem pewny, że pierwsze informacje o rozmowach z FFG pojawiły się dawno temu i do dzisiaj nie ma żadnych rezultatów. Oczywiście, wnioski każdy sobie z tego wyciągnąć może własne.

Cytat:
Dla mnie to jałowa dyskusja

W pełni się zgadzam.

Cytat:
Więc dla mnie, EOT i dzięki Johann za rozmowę.

Nie ma sprawy. Można jedynie wyrazić ubolewanie, że ciekawszych i bardziej żywotnych tematów na forum nie ma.

Cytat:
EDIT: Aha, co z tym cenzurowaniem? Wink

Liczysz na przeprosiny? Wink Nie ma mowy, wywaliłeś w tym temacie kilka postów, temu nie zaprzeczysz. Smile
Powrót do góry
Siriel
Moderator

PostWysłany: Sro Cze 03, 2009 18:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Johann napisał:
Liczysz na przeprosiny? Wink Nie ma mowy, wywaliłeś w tym temacie kilka postów, temu nie zaprzeczysz. Smile
Ale tylko gdy łamały regulamin, a nie gdy wyrażały krytyczne głosy.
Halik
Mieszczanin

PostWysłany: Czw Cze 04, 2009 11:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie chcę dolewać oliwy do ognia ani nic z tych rzeczy. Jakiś czas temu wysłałem maila do FFG z zapytaniem czy toczą się rozmowy w sprawie licencji na publikację WFRP II w języku polskim. Poniżej dołączam odpowiedź.

Cytat:
Richard Nauertz
to me

Reply

Follow up message
Greetings Piotr,

There currently are no plans to publish in Polish at this time. If there is a deal in the works it would be some time before those books would appear.

Thanks,

Rick Nauertz
FFG Sales Associate
651-639-1905

Jak rozumieć tą wypowiedź trudno mi powiedzieć. Próbowałem dowiedzieć się w Copernicusie czy chcieliby wyjaśnić tą odpowiedź ale nie uzyskałem odpowiedzi do tej pory. Dlaczego? Nie wiem czekam cierpliwie choć nieco smutne fakty mówią za siebie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Nightwind
Biedny Mieszczanin

PostWysłany: Pią Cze 05, 2009 1:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ten koleś co był wcześniej wymieniany przez was dostał koło lutego coś takiego.

Cytat:
Greetings,

Thank you for your message.
Not one from polish publishing houses are send bid.

Best regards,
Jay Little - FFG Senior developer.

Pozdrawiam.

Ps: CC również mi na 2 lub 3 maile odnośnie tego nie odpisało Wink
Johann
Baron

PostWysłany: Pią Cze 05, 2009 8:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W każdym razie z powyższych maili wynika, że podręczników po polsku jeszcze długo nie będzie. Dobrze, że FFG tego nie ukrywa, szkoda, że CC, w imię różnych klauzul, ma inną politykę.

Nightwind, mam nadzieję, że się nie obraziłeś za "kolesia". Smile
Powrót do góry
ishii
Bogaty Mieszczanin

PostWysłany: Czw Cze 11, 2009 13:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czyli wylazło szydło z worka Exclamation
Warte przeczytania (razem z komentarzami) jeśli jeszcze ktoś ma jakieś wątpliwości...
Paladyn
Administrator

PostWysłany: Czw Cze 11, 2009 19:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chciałem wyjaśnić kilka nieścisłości, które rzuciły mi się an wzrok po przeczytaniu na chłodno mojego komentarza. Pisałem go w pośpiechu i trochę... podenerwowany.

Nie zapominaj, że to jest moje zdanie, a nie oficjalne stanowisko wydawnictwa. W sumie nie chciałem się odzywać, ale autorka w pierwotnej wersji posta strasznie na nas (COPCORP) napsioczyła. Co widać w Jej odpowiedzi, po moim odzewie trochę stonowała swoją notkę.

Jaka jest sytuacja z negocjacjami, nie wiem, ale widząc odprowadzi na Wasze miale, doszedłem do zdania, które napisałem w komentarzu. Wiem, że Wydawca milczy ale takie jego prawo, a być może jest zobowiązany. Być może uzna za stosowne wydać komunikat, być może nie. Być może wątpliwości się rozwiążą po wydaniu kolejnego podręcznika przez Copernicus Corporation lub kogoś innego.

Ja wiem tyle, że Siriel siedzi teraz nad Duchami Gaunta, ja nad Herezją, Gregg nadzoruje serię fantasy i pewnie tłumaczy kolejnego Gotreka Smile Można powiedzieć, że z grubsza wróciliśmy do punktu wyjścia, w jakim znajdowaliśmy się przed pozyskaniem licencji. No nie, zmiana polega na tym, że ma ukazać się/już się ukazała Klanarchia. Innymi słowy, my, tłumacze, wróciliśmy do książek, bo na poletku RPG zapadła cisza.

Dlaczego tak jest, wyłuszczyłem w komentarzu na podstawie tego, co mi się obiło o uszy. Z tego co właśnie tak zasłyszałem, wynika że FFG jakby nie było zainteresowane udzielaniem licencji na edycje poza-angielskie. Dziwna sprawa, biorąc pod uwagę fakt, że planszówki pozwalają tłumaczyć. Nie do końca jestem pewien, jak wygląda sytuacja w innych krajach, ale tam chyba również zapanowała stagnacja.

Rozumiem, że jesteście rozgoryczeni brakiem nowych publikacji, ja podobnie. Zastanawia mnie jedynie, dlaczego tak ciskacie gromy na wydawnictwo, które jeszcze niedawno chwaliliście i wynosiliście pod niebiosa. Nie wiem skąd przekonanie, żę CopCorp chce ukręcić łeb WFRP w Polsce. Byłoby to przecież działanie na własną szkodę. Po cóż niszczyć coś, w co włożono tyle pracy, wysiłku i dokładności (all hail Siriel)? Wierzcie, zależało nam na tej linii i nadal zależy, równie mocno jak wam. Po cóż innego sam bym kompletował podręczniki do DH, szykował słownik, nie wiedząc nawet, czy będzie licencja na tę grę?

Rozpisałem się, ale clue sprawy jest takie, że choć ja sytuację widzę czarno (czego wyraz dałem w moim komentarzu), brak jest jakichkolwiek nowych podręczników, Wydawca milczy, a z FFG dochodzą hiobowe wieści, to póki życia, póty nadziei.

http://czarnabiblioteka40k.blogspot.com/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Halik
Mieszczanin

PostWysłany: Pią Cze 12, 2009 9:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Paladyn napisał:
Rozumiem, że jesteście rozgoryczeni brakiem nowych publikacji, ja podobnie. Zastanawia mnie jedynie, dlaczego tak ciskacie gromy na wydawnictwo, które jeszcze niedawno chwaliliście i wynosiliście pod niebiosa.

Chciałbym coś sprostować. Ja również Copernicusowi jestem wdzięczny za ożywienie WFRP II i wydanie tylu świetnych podręczników. I to nie jest tak, że uważam (i chyba nie tylko ja) że wydawnictwo chce zniszczyć czy też
Paladyn napisał:
ukręcić łeb WFRP w Polsce

chodzi tylko o to, żeby podać rzetelną informację czekać na polskie dodatki czy nie. Ja np ciągle się wstrzymuję z zakupieniem wersji angielskich tak nowych dodatków do WFRP II jak i DH. A jak wiemy to jest baaardzo długi post. I właśnie stąd bierze się moim zdaniem rozgoryczenie części osób.

Jeżeli wiemy na dziś, że licencja nie zostanie kupiona to taka informacja powinna pójść do środowiska graczy, tak żeby mogli skompletować swoje systemy. Co prawda podręczniki będą w dwóch językach ale przynajmniej będą. Do tego taka informacja moim zdaniem wcale by nie wpłynęła (czas przeszły) na sprzedaż tłumaczonych książek czy też Klanarchii. Jednak biorąc pod uwagę, że te rewelacje wyjdą (wychodzą) akurat teraz (przed premierą nowego systemu) może się okazać, że część osób zaoszczędzi i kupi pozostałe podręczniki do WFRP II w wersji angielskiej, a nie nowy system.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Johann
Baron

PostWysłany: Pią Cze 12, 2009 11:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Zastanawia mnie jedynie, dlaczego tak ciskacie gromy na wydawnictwo, które jeszcze niedawno chwaliliście i wynosiliście pod niebiosa. Nie wiem skąd przekonanie, żę CopCorp chce ukręcić łeb WFRP w Polsce.

A ja nie wiem, gdzie takie rewelacje wyczytałeś. Wszyscy tu wielokrotnie pisali, że nie chodzi o jakieś tam próby uśmiercenia WFRP na polskim rynku przez CC, bo to rzeczywiście nie ma sensu. Chodzi o nieuczciwą politykę informacyjną, która sprawia, jak słusznie zauważył Halik, że w imię dość chwiejnej wizji zarobienia kasy (i.e. uzyskania licencji od FFG), utrzymuje się graczy w stanie niepewności, przez co szansa zdobycia jedynych dostępnych podręczników (angielskich) maleje (biorąc pod uwagę, jak FFG przeprowadza dodruki).
Powrót do góry
ishii
Bogaty Mieszczanin

PostWysłany: Pią Cze 12, 2009 12:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tu żeś Johann trafił w sedno sprawy - podpisuję się pod tym!
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.copcorp.pl Strona Główna -> Skryptorium Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 67, 68, 69 ... 71, 72, 73  Następny
Strona 68 z 73

Skocz do: